Cuijk - 2 jongens hebben nepvuurwapen bij zich

Cuijk - 2 jongens hebben nepvuurwapen bij zich

Twee jongens (13 en 18 jaar ) uit Cuijk zijn vrijdagavond aangehouden omdat zij mogelijk een vuurwapen bij zich hadden. Later bleek dat het ging om een nepvuurwapen.

Een voorbijganger zag de twee jongens met een vuurwapen over straat lopen en belde meteen de politie. Agenten die ter plaatse kwamen benaderden de twee jongens vanuit de gedachte dat het mogelijk om een echt vuurwapen kon gaan, tegen beide jongens werd geroepen dat ze op de grond moesten gaan liggen. Bij de 18-jarige jongen werd een vuurwapen en een mes aangetroffen. Het bleek uiteindelijk om een balletjespistool te gaan en was nauwelijks van echt te onderscheiden.


Verboden

Een voorbijganger zag de twee jongens met een vuurwapen over straat lopen en belde meteen de politie. Agenten die ter plaatse kwamen benaderden de twee jongens vanuit de gedachte dat het mogelijk om een echt vuurwapen kon gaan, tegen beide jongens werd geroepen dat ze op de grond moesten gaan liggen. Bij de 18-jarige jongen werd een vuurwapen en een mes aangetroffen. Het bleek uiteindelijk om een balletjespistool te gaan en was nauwelijks van echt te onderscheiden.


Uitzonderingen

Zoals vastgesteld in de Europese speelgoedrichtlijn die van kracht is in Nederland, is verkoop en bezit van speelgoedwapens die voorzien zijn van een CE-markering (op de verpakking en op het item zelf) toegestaan. Het is echter verboden deze wapens bij u te hebben in publieke ruimtes, zoals op straat, in winkelcentra, openbare gebouwen en scholen. Omdat ze dreigend overkomen en aangezien kunnen worden voor echte wapens, met alle gevolgen van dien. Houd ook bij gebruik binnenshuis rekening met toeschouwers van buiten die u kunnen zien en een verkeerde indruk kunnen krijgen.  


Meer weten over nepvuurwapens?

Kijk dan op onze themapagina: https://www.politie.nl/themas/nepvuurwapens.html


Ander nieuws

Video nieuws

Meest bekeken