Almere - Straatrover gearresteerd

Almere - Straatrover gearresteerd

Op maandagavond 4 januari werd een straatroof gepleegd op het Tsjaikowskypad. Onder bedreiging van een wapen moest het slachtoffer persoonlijke spullen afgeven. Kort daarna werd een verdachte aangehouden.

De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse en beschikte over een bruikbaar signalement van de vier betrokken verdachten. Een van de eenheden zag kort na de beroving, rond 22.00 uur, vier personen staan op de Handelstraat. Zij voldeden aan het opgegeven signalement en kozen direct het hazenpad toen de agenten hen benaderden. Er ontstond een achtervolging waarbij een van de verdachten, een 19-jarige inwoner van Amsterdam, op de Monteverdistraat kon worden achterhaald en aangehouden. De andere verdachten wisten te ontkomen in de omgeving van de Stedendreef.

De aangehouden verdachte is ingesloten. De politie zet het onderzoek naar de andere verdachten voort. Bij dit onderzoek wordt ook gekeken of de verdachten verantwoordelijk zijn voor een kort daarvoor gepleegde beroving op het Tsjaikowskypad/Meppelbrug. Ook daar werd een slachtoffer beroofd van zijn persoonlijke spullen.


Oproep getuigen

De politie komt graag in contact met getuigen van de beide berovingen of met mensen die op andere wijze over informatie beschikken. Er kan worden gebeld met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem. Bovendien kan informatie worden gedeeld via het Meldformulier op politie.nl


Ander nieuws

Video nieuws

Meest bekeken