Almere - Duo aangehouden in Almere voor leegroven kluisjes in sauna

Almere - Duo aangehouden in Almere voor leegroven kluisjes in sauna

Woensdag 14 juli hield de politie in Almere een 34-jarige vrouw en een 33-jarige man uit Duitsland aan op verdenking van diefstal. Eerder op de dag zou het duo kluisjes in een sauna hebben opgebroken en leeggehaald. Het vermoeden is de twee in meerdere sauna’s  in Nederland hun slag hebben geslagen en dat er sprake is van mobiel banditisme.

 

De beelden van de rovende duo waren al gedeeld door sauna-bedrijfsleiders in het hele land bij wijze van waarschuwing. Toen ze toesloegen in Almere, constateerde de bedrijfsleider dat het om het desbetreffende tweetal ging. Hij nam contact op met hotels in de omgeving met de vraag of ze het duo hadden gezien.  Opvallen detail was dat de twee zich verplaatsten in een witte auto met afgedekt nummerbord.

De medewerker van een hotel sloeg hierop aan toen hij de auto op het parkeerterrein van zijn hotel zag staan.

Hij lichtte daarop direct de politie in.  De vrouw en de man zouden zich schuilhouden in een hotelkamer.  In de hotelkamer troffen agenten de twee verdachten aan en  goederen die van diefstal afkomstig waren. Zij werden aangehouden.

Onderzocht wordt of de aangehouden man en vrouw ook verantwoordelijk zijn voor het leegroven van kluisjes in andere sauna’s. Er zijn inmiddels 25 aangiften van diefstal en vernieling van kluisjes.

 

Mobiel banditisme
De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor internationaal rondtrekkende criminele groepen, die zich schuldig maken aan verschillende misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting en zakkenrollerij. Het aanpakken van mobiel banditisme staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie. 


Ander nieuws

Video nieuws

Meest bekeken