Doorn - Gezocht - Woning beschoten en poging daartoe

Een woning aan de Gezichtslaan in Doorn is in 2017 beschoten, nadat het de avond ervoor mislukte. De politie zoekt de nog onbekende verdachte of verdachten. Vaak helpt dan een tip! Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

AVRO's Opsporing Verzocht besteedt op 23 april 2019 aandacht aan deze zaak en RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld een dag later, op 24 april.

Beschieting

Het gebeurt op donderdagavond 29 juni 2017. In de normaal gesproken rustige Gezichtslaan klinken plotseling schoten. Iemand met een automatisch vuurwapen neemt een vrijstaande woning onder vuur. Kogels vliegen door een raam naar binnen. Gelukkig raakt er niemand gewond. De politie komt eropaf, zet de straat af en zoekt met speurhonden naar de dader of daders. Die zijn spoorloos echter verdwenen.

Camerabeelden

Op beelden van een beveiligingscamera zijn twee verdachten te zien. Ook is een zwarte Seat Leon Cupra te zien, die rond 22.45 uur twee keer langs de woning rijdt  Vermoedelijk waren de verdachten met die auto.

Mislukte poging

Een dag eerder had iemand ook al geprobeerd op de woning te schieten. Dat was dus op woensdag 28 juni. Maar toen lukte het niet. Van de verdachte van deze mislukte poging is het volgende signalement bekend:

  • man
  • lichtgetinte huidskleur
  • leeftijd rond de 40 jaar
  • opvallend fors en groot postuur
  • lengte zeker 1,90  meter
  • gewicht zeker 100 kilogram
  • één flapoor
  • droeg een donkergekleurde zomerjas.

Mogelijk reed deze verdachte in een grijze Peugeot 308 stationwagen. Die reed die dag 's avonds rond 19.00 uur opvallend vaak heen en weer door de straat.


Heeft u iets gezien of gehoord dat de recherche misschien kan gebruiken om de verdachten op te sporen? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem. Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

 


2017199037
Thu Jun 29 00:00:00 CEST 2017
Doorn

gezocht

Ander nieuws

Video nieuws

Meest bekeken